District 13

Zonta globalt er inndelt i 30 geografiske distrikter. Hvert distrikt ledes av en governor og et distriktsstyre. Styremedlemmene er representert med AD fra hvert av medlemslandene. Norge tilhører District 13, som består av Danmark, Litauen, Island og Norge. I 2017 vil distriktsmøtet være på Hotel Hilton Nordica i Reykjavik, 14.- 17. september 2017.  Les mer om Zonta District 13 her

Governor Ingibjörg Elíasdóttir er valgt som leder for perioden 2016-2018. Hun er medlem av Akureyri Zontaklubb, Island. Newsletters fra Governor presenteres her.

Hvem er vår nye Governor?
Jeg er jurist og de siste ni årene har jeg vært leder i juridisk avdeling ved den statlige institusjonen «Senter for likestilling». Jeg underviser også deltid ved Universitetet i Akureyri, hvor jeg underviste heltid før min nåværende jobb. Jeg har advokatbevilling og kan føre sak i tingretten på Island. I noen år har jeg også hatt mitt eget lille advokatfirma. Juristutdanningen tok jeg ved Universitetet på Island, og har i tillegg en bachelorgrad i journalistikk fra University of Georgia i USA. For tiden jobber jeg med en mastergrad i Public Administration ved Universitetet på Island.

 Arbeidet med Zonta?
Jeg har vært medlem av Akureyri Zonta Club, siden tidlig i år 2000, et arbeid jeg liker svært godt. Det har gitt meg mulighet til å møte og jobbe med kvinner i mange forskjellige land, og jeg har fått mange nye venner i gjennom min deltakelse i Zonta. Å fremme kvinners status verden over er det Zonta-oppdraget som taler rett til mitt hjerte. Zonta’s arbeid med FN´s institusjoner synes jeg også er veldig viktig, dvs. å kunne legge til rette slik at kvinner og jenter i ulike deler av verden får det litt bedre.

Hva vil du fortelle mer?
Jeg er gift og har tre barn, en sønn Elías, 21 år gammel og to døtre, Arnhildur, 18 år og Idunn, som er 16 år. Jeg har også to voksne stebarn. Min mann, Birgir, er professor ved Universitetet i Akureyri. Vi elsker å reise, og i fritiden liker jeg også å lese, spesielt krimbøker.

 

Ingibjorg Eliasdottir
Governor Ingibjorg Eliasdottir

Newsletter_no_one