ZONTAKLUBBER
Zonta har klubber over hele landet. På kartet har du en oversikt over klubbene i Norge. Klikk på fanen Klubber for å lære mer om klubben som er nærmest deg.

Skjermbilde brun stripe


ZONTA 100 år: Sammen gjør vi en forskjell!

Skjermbilde brun stripe
 

 

ZONTA
er en ledende, verdensomspennende organisasjon av mennesker med ulik yrkesbakgrunn, som arbeider med å fremme kvinners og jenters rettigheter gjennom støttende innsats og påvirkningsarbeid

Bli kjent med ZI president Sharon Langenbeck 2020-2022

 Zonta støtter kampen mot barneekteskap
Les mer om våre prosjekter her

Besøk også Zonta Norge sin Facebook-side og
Zontaklubbene sine facebook-sider

NAVIGERING PÅ NETTSIDEN MED MOBIL?
Hold mobilen vertikalt. Klikk på boksen Primary Menu, øverst til høyre, eller på rødt felt, da kan du utforske de ulike fanene. Les mer her

Fra Digitalt Landsmøte.

Mer informasjon her

Styrke innsatsen mot kjønnsbasert vold

Bedre skolegang for jenter i Madagaskar

Les mer på siden Hva gjør vi/Prosjekter 

Zontaprofilen
President i Haugesund & Omegn Zontaklubb Grete Smistad

Hei!Jeg er Grete Smistad, 48 år, og har vært Zontamedlem i cirka 20 år og er nå inne i min andre periode som leder i Haugesund og omegn Zontaklubb.

Hvorfor er du engasjert i Zonta?

Å være medlem i Zonta betyr for meg, å bidra til å gjøre hverdagen litt bedre for noen som tilfeldigvis ble født til et langt vanskeligere liv enn det jeg har vært forunt. Vi har alle våre små og større problemer nært opptil oss, enten det gjelder jobb, familie, sykdom eller annet, men vi kan ofte gå sånn oppi våre problemer at vi ikke har verken tid eller overskudd til å se over våre egne hindre. Men med å være Zontamedlem, gir det livet mitt et større perspektiv, og jeg blir påminnet om at det er mange der ute som har det tyngre og vanskeligere, på sin måte. Dette løfter mitt blikk, og dette gir meg glede og ydmykhet å kunne bidra til. 

Opp gjennom årene har jeg, gjennom mitt Zonta-medlemsskap, fått kjennskap til fistulaprosjekter, trygg skolevei for jenter, leseopplæring, vaksiner, kampanjer mot vold i hjemmet og mange andre tiltak som vi har bidratt til, gjennom midler fra Zonta International sine fond. Dette er jeg stolt av!

Hvilken profesjonell bakgrunn har du?
Litt om meg: Jeg kan feire sølvbryllup neste sommer, og vi har to jenter på snart 18 og 20 år og en gutt på 14. Jeg har utdannelse som siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har jobbed med regnskap, lønn og økonomi siden 1997. Først 14 år i vårt lokal-tv i Haugesund, og så 3 år i storhusholdningsbransjen, og de siste 6 årene har jeg vært i entreprenørbransjen og lærer stadig noe nytt om sprenging, graving og om lastebiler. De siste 11 årene har jeg samtidig jobbet som kostholdsveileder hos Grete Roede (nå heter det bare Roede). Det er en god motvekt til tallknusingen på dagtid å jobbe med mennesker og deres utfordringer på veien mot et lettere og sunnere liv. Jeg elsker begge jobbene.

Hva opptar deg mest nå?
På fritiden engasjerer jeg meg i lokalsamfunnet mitt med å være leder i Grendautvalget der jeg bor. Å jobbe mot politikere og myndigheter for å få en god lokalsamfunnsutvikling og få igang tilbud til innbyggerne rundt meg, er spennende og lærerikt. Vi har en hytte ved fjorden, i samme kommune som vi bor, og den ligger bare 500 meter fra huset vårt, og snart er sommeren her og vi ser frem til å nyte freden og roen, lese bøker, løse kryssord og Sudoku, fiske krabbe, fyre i badestampen, hoppe i sjøen, og kose oss rundt bålpannen med gode venner.

Zontahilsen fra Grete