ZONTAKLUBBER
Zonta har klubber over hele landet. På kartet har du en oversikt over klubbene i Norge. Klikk på fanen Klubber for å lære mer om klubben som er nærmest deg.

Skjermbilde brun stripe


ZONTA 100 år: Sammen gjør vi en forskjell!

Skjermbilde brun stripe
 

 

ZONTA
er en ledende, verdensomspennende organisasjon av mennesker med ulik yrkesbakgrunn, som arbeider med å fremme kvinners og jenters rettigheter gjennom støttende innsats og påvirkningsarbeid

Glimt fra Distrikstkonferansen i København  2019 Astrid Grude Eikseth, Dorte Olesen, Tora Fosstveit

NAVIGERING PÅ NETTSIDEN MED MOBIL?
Hold mobilen vertikalt. Klikk på boksen Primary Menu, øverst til høyre, eller på rødt felt, da kan du utforske de ulike fanene. Les mer her

Besøk også vår Facebook-side

Velkommen til Convention Chicago 4.-8. juli 2020

Neste ledermøte er i Hå 7- 9 februar 2020
Neste landsmøte er i Trondheim 11.-13.9 2020
Les om minilandsmøtet i København 2019 


Zonta støtter 3 internasjonale prosjekter i 2020:
Stopp barnekteskap
Hånd i hånd: støtte til flyktningerkvinner fra Syria
Bedre skolegang for jenter i Madagaskar.
Les mer på siden Hva gjør vi/Prosjekter 

Zontaprofilen
President i Bergen zontaklubb
Dobrila Radulovic

Hvorfor er du engasjert i Zonta?
Jeg ble kjent med Zonta i 1993, da min søster Dr. Ljiljana Djapic Oosterkamp tok meg med på et møte i Zonta club of London etter at hun fikk Amelia Earhart stipend. Dette stipendet hjalp henne med å bli ferdig med doktorgraden. Hun fikk jobbtilbud i Norsk Hydro på Karmøy og flyttet til Norge. 

Da jeg ble ferdig med studiene mine i 1998, besøkte jeg min søster og søkte jobb. Jeg fikk jobb i Nera i Bergen. Min søster ble leder av Zonta Haugesund og jeg kjente til hennes engasjement og aktiviteter. Gjennom mine 20 år i Norge fikk jeg mye erfaring fra frivillige foreninger og ble spurt om å være med i Zonta Bergen. 

Jeg tror på ekte frivillighet som finnes i mange organisasjoner i Norge. Amelia Earhart stipendet bidro på en måte at jeg ble i Norge og da mener jeg at det er riktig å bruke litt av min fritid og engasjere meg i en organisasjon som jeg har tro på. 

Det er svært enkelt og naturlig å adoptere Zontas mål og visjon som mine egne mål. Jeg vokste opp i et miljø i Beograd, Serbia, hvor likestilling var en selvfølge. Etter at jeg ble kjent med Zontas prosjekter, lærte jeg at mange jenter og kvinner i verden kan bare drømme om like mulighetter innenfor utdanning og velferd. Derfor er jeg meget motivert å bidra.

Hvilken profesjonell bakgrunn har du?
Jeg studerte elektronikk på Universitet i Beograd, Serbia, og fikk godkjent diplom som sivilingeniør i Norge. Jeg har jobbet som salgsmanager, prosjektleder og rådgiver innenfor telekommunikasjon i bedrifter som Nera, Reinertsen, ABB og nå Helse Bergen. 

For tiden jobber vi i Helse Bergen med å modernisere og optimalisere telekommunikasjons-løsninger i sykehuset. Det er veldig spennende og interessant å bidra til en enklere hverdag til helsepersonell for at de skal ha mer tid til pasienter. 

Hva opptar deg mest nå?
Zonta er dessverre mindre kjent organisasjon i Bergen, til tross for at den ble etablert i 1958.  Zonta har konsultativ status i FN, bidrar i Europarådet, støtter UNICEF, er aktiv i kampanjen mot barneekteskap, og motiverer jenter og kvinner å ta utdanning.  Vi skal forsøke å få Zonta Bergen mer synlig og å få flere medlemmer som er interesserte i å engasjere seg for å oppnå like muligheter for jenter og kvinner i Bergen, Norge og internasjonalt.